Cum alegi numele de domeniu

DesignPaginiWeb.ro îţi oferă asistenţă la cumpărarea numelui de domeniu pentru siteul tău. Găzduirea siteului este  un serviciu destinat exclusiv clienţilor noştri.

După înregistrarea numelui de domeniu ai nevoie de un plan de găzduire, atât pentru siteul tău, cât şi pentru adresele tale de email. Planul îl vom face împreună.

 

Cum alegi numele de domeniu – Criterii:

Numele de domeniu reprezintă tema siteului sau a afacerii tale şi, de aceea, ar trebui să conţină cuvinte cheie bine alese.

De multe ori numele de domeniu căutat este deja luat de altcineva. Ce putem face? Utilizăm sinonime, cuvinte cu acelaşi înţeles sau prescurtări.

Numele de domeniu trebuie să fie sonor, uşor de reţinut şi, cât mai scurt.

Cum alegi numele de domeniu

Cum alegi numele de domeniu

Cuvinte cheie optimizate pentru motoarele de căutare

Ideal ar fi ca numele de domeniu să conţină cuvinte cheie după care se face căutarea în motoarele de căutare, cuvinte cheie solicitate des. Cuvintele cheie din numele de domeniu în conjuncţie cu cele din titluri şi conţinut asigură succesul optimizării siteului pentru motoarele de căutare. Astfel, siteul tău va fi indexat mult mai rapid şi găsit de către potenţialii clienţi sau grupul ţintă vizat.

Dacă numele de domeniu conţine mai multe cuvinte cheie, acestea pot fi despărţite de cratimă, pentru ca roboţii să citescă separat cuvintele, nu să-l considere un singur cuvânt.

Extensiile numelui de domeniu

Pentru România, extensia numelui de domeniu este .ro. Dacă ne adresăm numai publicului român, cu localizare în limba română, atunci extensia este .ro este cea mai bună. Numele de domenii .ro se cumpără pe viaţă şi se plătesc o singură dată.

Un site cu localizare în mai multe limbi, poate avea mai multe nume de domenii cu aceleaşi cuvinte cheie dar cu diferite extensii: .com, .eu, .biz. Numele de domenii cu aceste extensii pot fi închiriate pe 1 an sau mai mulţi ani, iar plata se face la data scadentă.

Câteva noţiuni despre domenii

Domenii suplimentare (add-on) – se pot creea în contul domeniului principal, fişierele fiind găzduite într-un subdomeniu al acestuia.  Accesarea domeniilor suplimentare în browser vor afişa siteul pe care-l reprezintă, iar utilizatorii nu vor şti că este un add-on.

Atenţie! Nu toate conturile de găzduire permit crearea de domenii suplimentare.

Domenii parcate – sunt domenii oglindite pe un domeniu existent, încarcă acelaşi site deoarece ocupă acelaşi cont.  De exemplu, la tastarea nume-domeniu.biz, parcat pe nume-domeniu.ro, se va afişa  siteul nume-domeniu.ro.

Atenţie! Conţinutul siteului poate fi văzut în motoarele de căutare ca duplicat.

Cum alegi numele de domeniu

Cum alegi numele de domeniu

Conturi de email

Trimiterea şi primirea de emailuri este posibilă prin crearea de conturi de email cu numele de domeniu al siteului. Domeniul nume-domeniu.ro poate avea conturi de email nelimitate, ca de exemplu: contact@nume-domeniu.ro, info@nume-domeniu.ro şi adi.popa@nume-domeniu.ro. Toate aceste conturi au o limită de stocare, impusă de spaţiul alocat contului.

Ce trebuie ştiut de către proprietarul unui cont de email: cum se setează în clienţii de email utilizaţi (Outlook, Thunderbird, etc.), care este numele utilizator şi parola asociate contului.

Contul de email se poate accesa şi din browser, prin webmail, şi se utilizează acelaşi cont utilizator şi parolă.

 

Deci cum alegi numele de domeniu? Noi suntem raspunsul.

Ne gasesti si pe Facebook

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Deschide fereastra
  • Inscrie-te la newsletter si vei primi promotii si noutati de pe DesignPaginiWeb.ro